Кристиано Роналдо и Лионел Меси ще се срещнат съвсем скоро на футболния терен, което идва като сериозна изненада предвид трансфера на португалската звезда в Ал Насър (Саудитска Арабия).

Новината бе потвърдена във Франция и в Близкия изток - на 19 януари Пари Сен Жермен ще гостува в Риад за шоумач, а насреща ще е сборен тим на двата най-силни отбора в страната - Ал Насър и Ал Хилал.

Близко е до ума, че щом са замесени много пари (за организацията и рекламата на срещата) и ПСЖ е задължен да иде с всички най-големи звезди, в комбинирания състав на домакините няма как да не е Роналдо.

От 1 януари той вече е част от Ал Насър с най-скъпия футболен контракт в историята - около 200 милиона долара за 2 години и половина.

Това ще бъде 35-а среща на терена за Роналдо и Меси през годините, а те доминират световния футбол от близо две десетилетия. Очакваше се мачовете помужду им да са в миналото, тъй като Кристиано напусна европейската игра с преминаването в отбора от Риад, а националните им отбори могат да се срещнат едва през 2026-а, на следващия Мондиал.

А тогава Роналдо ще е на 41, а Меси - на 39.

Всъщност, ако играят на 19 януари един срещу друг, това вероятно ще е последният им дуел на игрището.

Мачът на сборния саудитски тим с ПСЖ бе предвиден за 2021-ва, но заради Ковид ограничения в региона, френският гранд не пътува.

И така шоуто е било пренасрочено за 19 януари тази година, далеч преди да се знае, че в Риад пристига да играе Роналдо.