Още в началото на април немският Борусия (Мьонхенгладбах) измисли страхотна идея, с която да избегне неприятната гледка от празни трибуни при подновяването на Бундеслигата.

Клубът реши да поставя картонени фенове на трибуните, а всеки привърженик можеше да си поръча своя картонен образ срещу 19 евро.

Идеята имаше огромна популярност, а впоследствие почти всеки клуб от Бундеслигата реши да последва примера на Борусия. Очаква се футболът в Германия първи да се поднови, но когато и да се случи това, то със сигурност ще е без публика.

Немският пример ще последват и в Англия. Висшата лига също не мисли за отлагане, а подготвя завръщането си на 8 юни, но без фенове.

Отборите в Англия ще опитат да избегнат гледката на празни едноцветни седалки с картонени фенове.

Също така се преговаря с местните федерации и телевизиите, които държат правата за двете лиги, да има и атмосфера. Тя ще бъде осигурена чрез тонколоните на стадиона, от които ещ звучат различни песни на домакинските отбори.

При гол на домакините пък ще се пуска автентичен запис на фенска радост.

Естествено, че тези мерки изобщо няма да доближат чувството до това от пълните трибуни, но пък поне атмосферата ще е малко по-разнообразна и приятна.

Защото никой футболист не иска да играе пред 50 хиляди празни седалки.