Ерик тен Хаг отказа да отговаря на въпроси от три медии, на днешната пресконференция в Манчестър.

Мениджърът на Юнайтед застана пред репортерите по традиция в петък, преди в събота отборът му да срещне Бърнли в мач от Висшата лига.

Но нидерландецът "затъмни" присъствието на хора от "Сън", "Мирър", както и - най-изненадващо, от местния "Манчестър Ивнинг Нюз". Предварително им бе казано, че техните въпроси ще останат глас в пустиня и Тен Хаг няма да отговори.

Причината е в написаното от тези издания след победата на Юнайтед с дузпи срещу Ковънтри на полуфинала за Купата на ФА (3:3 в редовното време и продълженията) миналия уикенд.

Мениджърът бе бесен на реакцията, като я нарече "позорна" - според него някои медии са описали нещата така, сякаш Юнайтед е загубил...

"Позицията ми е ясна, тя е позиция и на клуба - обяви Тен Хаг. - Някои от нещата, които се написаха, са направо конфузни."

По-рано през сезона Юнайтед забрани достъпа на четири медии до няколко брифинга в кратък период от време заради това, че те пишат за неща в "кухнята" на отбора, без да са потърсили някой от клуба за коментар по темата.