Проблеми и фенско недоволство се разрази преди един от осминафиналите мачове на Евро 2020, противопоставящ Дания и Уелс.

Мачът между двата тима е в събота от 19 часа българско време на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Проблемът около цялата ситуация са рестрикциите на нидерландските власти за гражданите на Великобритания, каквито са уелсците.

Те подлежат на задължителна карантина, което прави невъзможно пристигането им в Амстердам и гледането на мача на живо. Все пак Уелс узна съдбата си в неделя, а играе шест дни по-късно при 10-дневна карантина за феновете.

Дания също е сред страните в забранения списък, но с доста по-леки мерки.

Първоначално се смяташе, че и датчаните няма да могат да пътуват, но външният министър на страната увери феновете, че със специална декларация, гарантираща престой за по-малко от 12 часа на територията на Нидерландия, те ще могат да наблюдават мача.

Датчаните нямат проблеми с влизането в съседна Германия. След това 12 часа са достатъчни да се стигне от немско-нидерландската граница до Амстердам, да се гледа мачът и да се стъпи отново на немска земя.

Именно заради това доста ентусиазирани датчани ще тръгнат за мача, докато за уелсците единствен вариант остана телевизорът.

Тази ситауцията за пореден път доказва, че може би провеждането на шампионата в 11 различни държави по време на пандемия се оказа доста спорно решение на УЕФА, скоето обаче всеки фен ще трябва да се съобразява.