Четири мача ни очакват в днешния ден от Мондиала, като три отбора има шанс съответно да отпаднат или да се класират.

Тунис, Панама и Полша са аут от осминафиналите, а за Колумбия, Сенегал и Япония нищо не е сигурно. Англичани и белгийци ще разиграват първото място в Група "G".

17 часа, Самара

Група "H", Сенегал - Колумбия

Това е мачът, който може да класира и двата отбора, но и да изхвърли един от тях. Едно е сигурно - те ще се надяват Япония да загуби от Полша.

Подобен развой и равенство между Сенегал и Колумбия ще класира последните два на осминафинал. Към момента Япония и Сенегал са с по 4 точки, а Колумбия има 3.

Снимка: Getty Images

Победителят от мача между Сенегал и Колумбия със сигурност продължава напред, а за африканците и равенство е достатъчно. Южноамериканците обаче ще играят за победа при всички положения.

17 ч, Волоград

Група "H", Япония - Полша

Равенство класира японците със сигурност, но те едва ли ще излязат, за да го пазят до края. Защото ако загубят и другият мач от групата завърши наравно, ще са аут.

Снимка: Getty Images

Полша ще играе за честта си. Тимът беше разкостен от критики в медиите и то с пълно право. Левандовски и компания имат всички поводи да се опитат да напуснат шампионата с високо вдигната глава. Ако това е възможно след срамните две загуби от Япония и Колумбия.

21 ч, Калининград

Група "G", Англия - Белгия

Двата тима имат изгода да загубят този двубой. За интересната ситуация между тях прочетете тук.

21 ч, Саранск

Група "G", Панама - Тунис

Снимка: Getty Images

Съперниците отпаднаха безславно от надпреварата и им бе сложен етикет на "най-слабите отбори на първенството".

Това е шанс да спечелят първите си точки, като Панама няма такива изобщо в исторически план.

В Тунис има вратарска криза, след като двама от стражовете са с контузии, което може да направи съперничеството оспорвано. Африканците обаче остават фаворит.