Датската звезда Кристиан Ериксен посети съотборниците си за първи път след сърдечния арест, който претърпя по време на втория ден от Евро 2020.

Халфът на Интер се строполи на земята в края на първото полувреме на мача срещу Финландия, а в минутите, в които лекарските екипи му оказваха помощ, целият свят бе притаил дъх и се молеше за благополучно развитие.

За щастие това се случи, като животът на Ерикесн е вън от опасност, а той претърпя и успешна операция, като на сърцето му бе имплантирано специално устройство, което ще регулира сърдечния ритъм. Бързата реакция на лекарските екипи, капитанът Симон Кяер и след това докторите в болницата, спасиха футболния свят от шокиращ фатален инцидент.

Две седмици по-късно Ериксен е успял да посети своите съотборници на последната тренировка преди заминаването им за Амстердам, където Дания тази вечер от 19 часа българско време се изправя срещу Уелс в полуфинален мач от Европейското.

Той е бил сред тях, за да им вдъхне кураж и да им пожелае успех за решителните битки от първенството.

Все пак Ериксен бе основната звезда на иначе много силния датски тим, а след ужасния инцидент, мнозина помислиха, че съотборниците му няма да успеят да се възстановят психически за остъка от мачовете в групата.

Те обаче го направиха, като дори завършиха груповата фаза като отбора, отправил най-много удари към противниковата врата - 61.

Днес Дания също така е фаворит в сблъсъка срещу Уелс, а вратаят Каспер Шмайхел говори след каза две изречения пред медиите след посещението на Ериксен.

"Беше важно да го видим, че е добре. Това помогна на много момчета да изтрият последното изображение, което имаха с него на терена"

Снимка: Getty Images