Холандската футболна звезда Кларънс Зеедорф ще пристигне в България в началото на юли за участие в благотворителна инициатива и "Мач на легендите".

Бившият халф на Милан, собственик на третодивизионния Монца и настоящ футболен треньор ще се срещне с българчета с диабет Тип 1, за да ги насърчи да спортуват и да им разкаже стъпките си по пътя към успеха.

Зеедорф е първият футболист в света, който печели Шампионската лига с три различни отбора (1995 г. с Аякс Амстердам, 1998 г. с Реал Мадрид, и 2003 и 2007 г. с Милан). Той е считан за един от най-добрите полузащитници от своето поколение.

Зеедорф е специален гост в България по покана на Асоциация "Докосни дъгата" в сътрудничество със Спортен комплекс "Камчия" и пристига с благотворителна цел. В България звездата на холандския футбол ще обяви инициативата "Мач на легендите", която Асоциацията в партньорство с Комплекс "Камчия" организира. В него за участие са поканени футболни звезди от близкото минало като Луиш Фиго, Патрик Клуиверт, Ерик Абидал, Роберто Карлош, Кафу и др. Целта на Мача е чрез спортната среща с участието на популярните лица - идоли на няколко поколения футболни фенове, да се организира мащабна кампания в подкрепа на децата, страдащи от диабет Тип 1. Основният и фокус е да изгради у децата и младежите здравословни хранителни навици, следвайки примера на героите от футбола.

"Мачът на легендите" ще е с участието и на петима млади български футболисти, селектирани лично от лицата на Асоциацията, както и от селекционера на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров. Регламентът на спортната среща ще бъде обявен на пресконференцията.

Инициативата "Мач на легендите", както и други придружаващи мероприятия, ще бъдат представени на нарочна пресконференция с участието на Зеедорф на 3 юли 2021 година от 11.00 часа в комплекс "Камчия", община Аврен.

След пресконференцията Зеедорф ще се срещне с деца и младежи.