Трикратният световен шампион с тима на Бразилия Пеле беше ваксиниран срещу коронавирус. Кралят на футбола обяви това в профила си в Инстаграм.

"Днес е незабравим ден. Бях ваксиниран", написа 80-годишният Пеле под снимката, на която се вижда как му инжектират ваксината в дясното рамо.

Легендарният футболист призова почитателите си да не забравят, че пандемията продължава и напомни за необходимостта да се спазват хигиенните правила, да се остане вкъщи, ако е възможно, а когато си на обществени места да се носи маска и да се поддържа социална дистанция.

"Това ще отмине, ако мислим за ближния си и си помагаме", подчерта единственият трикратен световен шампион в историята на световния футбол.

Според портала G1 Пеле е бил ваксиниран в дома си с ваксината "КоронаВак", разработена от китайската фармацевтична компания "Синовак".

Ваксинацията срещу коронавирус в Бразилия започна на 18 януари. Страната, където първият случай беше потвърден на 26 февруари миналата година, се нарежда на трето място в света след САЩ и Индия по брой заразени (10 587 001). По брой смъртни случаи (255 720) Бразилия е на второ място след САЩ.