Краля на футбола Пеле вече втора година продължава с химиотерапиите заради раковите си образувания. Във вторник той за пореден път беше изписан от болницата след лечение.

Бразилският ESPN съобщава, че случаят не е бил спешен и откарването му в болница е била рутинна процедура, но здравословните му проблеми са все по-сериозни.

Лекарите са искали да узнаят, дали ракът в тялото му се разраства и къде точно се намира. Става ясно, че футболната легенда има тумор в червата, в черния дроб и такъв с ранен стадий в белия дроб.

Този в черния дроб най-много притеснява лекарите, тъй като не може да бъде премахнат оперативно. Заради тежката ситуация Пеле бива преглеждан често в опит състоянието му да не се влошава драстично.

През септември тумор в дясното дебело черво на бразилеца беше премахнат, но три месеца по-късно трябваше отново да бъде хоспитализиран и под сериозно наблюдение в интензивно отделение.

81-годишният Пеле често успокоява феновете си в социалните мрежи, че е добре, но от снимките, които споделя, не личи да е в цветущо състояние.