Левски започва сътрудничество с немския Айнтрахт (Франкфурт), след като делегация на клуба дойде на посещение в София.

Грандът от българската столица обяви новината на сайта си, а тя звучи така:

"Делегация на немския Айнтрахт посети стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Тя бе в състав Александър Рихтер - директор на Академията на клуба, Иван Стоянов, немец с български паспорт, който е шеф на направление "Индивидуална подготовка" на талантите на Айнтрахт, и Маркус Крьоше, спортен директор на клуба.

Те се срещнаха с изпълнителния директор на Левски Даниел Боримиров, шефа на ДЮШ Елин Топузаков и главния методист на школата Нестор Юруков.

Повод за посещението е бъдещо партньорство между двете школи. От немската делегация са останали впечатлени от голямото количество юноши, които тренират и взимат участие в мачовете на първия отбор и са се поинтересували за визията за налагане на таланти при мъжете.

Като първа точка в бъдещото партньорство се планира размяна на треньори. Четирима специалисти от ДЮШ на Левски - двама отборни, един кондиционен треньор и един треньор на вратарите ще минат обучение при главния методист на Айнтрахт в Германия.

Четирима специалисти от школата на немския клуб пък ще дойдат в България. Това е само първата стъпка от бъдещето партньорство, като тепърва се предвиждат още съвместни инициативи, които целят да повишат квалификацията на специалистите в школата на клуба."

През лятото именно Айнтрахт спря Левски по пътя към групите на Лигата на конференциите, като го елиминира в плейофния кръг на турнира с 1:1 и 2:0.