Левски стартира днес зимните си тренировки без трима футболисти от състава.

Бранителят Холмар Ейолфсон ще пропусне първата част от подготовката заради ангажимент с лагер на националния отбор на Исландия, а полузащитниците Франко Мазурек и Паулиньо ще се присъединят към отбора по-късно с разрешението на старши треньора Петър Хубчев.

Първо занимание със "сините" ще направят новите попълнения Симеон Славчев и Деян Лозев.

"Всички, които смятахме, че трябва да бъдат при нас днес, са тук. Има лек проблем с Живко Миланов. Той днес няма да участват на 100 процента, но от утре се включва на пълни обороти. Двама души с мое разрешение и знание ще пристигнат на 10 януари. Новите двама ще бъдат на първата тренировка (Славчев и Лозев)", коментира Хубчев преди заниманието.

"Холмар няма да бъде на първия лагер в Сандански с мое разрешение. Ще бъде на втория лагер в Турция. Всеки треньор иска да има всички налични играчи от първия ден. Знам, обаче, че е невъзможно. Знам, че Холмар е професионалист и ще се готви на пълни обороти с националния отбор. Единственото, от което се притеснявам, е да дойде здрав. Той знае какво трябва да прави, има програма", допълни наставникът на "сините".

Левски на този етап не се е разделил с нито един от футболистите си, като е възможно някой да бъде отдаден под наем.

Хубчев се надява до края на седмицата да има развитие за евентуални нови попълнения, но не пожела да коментира конкретни имена, бройка или постове на очакваните играчи.

"Имаме разговори с други хора, надявам се до два дни да имаме резултат. По-добри футболисти, които могат да повишат конкуренцията, са добре дошли, и ако го искат Всички, които сме искали, са в съблекалнята или ще бъдат в съблекалнята", обясни той.

Основният дефанзивен халф Хали Тиам все още не е продължил договора си, но треньорът не вижда проблем в това.

Той се надява през пролетта да види пълно себераздаване в тренировките и на мачовете, като целта пред отбора е свързана със спечелване на титлата и купата.

"Подготовката е един от най-тежките периоди във футбола. Натоварванията ще бъдат тежки. Момчетата го знаят. Опитваме се да тренираме на високи обороти, това има своите рискове. Като ангажимент в тренировъчния процес, никой не може да има претенции", каза Хубчев.

"През пролетта очаквам пълно себераздаване от страна на футболистите в тренировъчния процес и в мачовете най-вече. Едва ли ще намерите човек тук, който ще бъде доволен от второ, трето или четвърто място. Нищо друго, освен титла и купа, не се брои тук. Няма приоритет. Еднакво важни са всички мачове", каза още той.

От 13 до 23 януари Левски ще тренира в Сандански, а след това от 27 януари до 7 февруари ще се подготвя в Турция. В курорта Алания "сините" ще изиграят и четири контроли.

Първата проверка е насрочена за 30 януари срещу арменския Пюник.

На 3 февруари Левски излиза срещу Македония Гьорче Петров (Северна Македония), а ден по-късно е спарингът срещу националния отбор на Узбекистан за юноши до 19 години.

Последната контрола е на 6 февруари срещу украинския Олександрия.