Лудогорец замина за Хелзинки, където утре от 19:45 часа гостува на местния ХИК в мач от групите на Лига Европа.

За разградчани именно мачовете срещу финландския шампион могат да се окажат решителни за евентуалното им евроучатие през пролетта, като всички в клуба заявиха, че отиват в Хелзинки за победа.

Това, което притеснява играчи и ръководителите в редиците на родния шампион е изкуственият стадион, който ще ги посрещне.

Подобно притеснение изрази звездата на разградчани Кирил Десподов, който преди заминаването заяви:

"Очакваме здрава битка. Надявам се да излезем победители и да вземем трите точки. Не трябва да се връщаме назад. Не е приятно, когато губиш. На нас, особено в българското първенство, много рядко ни се случва.

Да започнем от там, че теренът е изкуствен - това изравнява силите. Те играят постоянно на изкуствен терен във вкъщи, а ние рядко. Това ще е от голямо значение. Със сигурност ХИК е доста дисциплиниран в защита и добре пренася топката в нападение. Имат силни футболисти и ни очаква тежък двубой. И те имат здрави футболисти, ние също".

Пред медиите говори и спортният директор Козмин Моци, който също акцентира върху тревната настилка в Хелзинки.

"Знаем, че ни така тежък мач на изкуствен терен. Аз вярвам на момчетата, че можем да се върнем от там с точка или три.

Според мен загубата от Локомотив (София) дойде в точния момент. Малко да се събудим. Не направихме добър мач срещу Локо (София), но да не забравяме, че играхме близо 80 минути с човек по-малко. Пак казвам - имам доверие на тези момчета и съм сигурен, че ще се върнем с добър резултат от Хелзинки.

ХИК са добър отбор. Шампиони са от доста години. Те познават терена, а ние отиваме там и не знаем какво ни чака. Играхме във Вилнюс на такъв терен и можем да кажем, че не сме се справили много добре. В края на срещата се класирахме за групите, но като мач беше много тежко".