Любослав Пенев, както и шестима играчи на водения от него отбор на Царско село са дали положителни тестове за коронавирус.

Пенев не бе на скамейката на тима по време на гостуването на ЦСКА в неделя, което неговият тим загуби с 0:1 в последните минути.

Официалната версия на Царско село бе, че Пенев отсъства заради здравословен проблем, което в крайна сметка се оказа вярно. Вероятно Ел Голеадор е имал неразположение още в часовете преди двубоя. Първоначално се появиха спекулации, че отсъствието му е свързано с евентуално негово бъдещо назначение като треньор на ЦСКА.

С положителни тестове са играчите Янис Геромелу, Луис Педро, Дилан Мертенс, Густаво Карбониери и Ивайло Марков. От шестимата заразени, двама бяха в групата за мача с ЦСКА. Янис Геромелу и Луис Педро дори бяха в титулярни състав на Царско село, което веднага поражда съмнения около това, дали те не са заразили някой от своите противници.

След два дни ЦСКА има изключително важно гостуване на швейцарския шампион Йънг Бойс от групите на Лига Европа.

Днес всички играчи на "червените" трябва да преминат задължителните PCR тестове, като вероятно резултатите им ще бъдат ясно по-късно през деня.