Суперзвездата на Франция - Килиан Мбапе, използва социалните мрежи, за да се извини на своите сънародници.

Мбапе изпусна решителната дузпа във вчерашната драма срещу Швейцария, с което сложи край на участието на Световните шампиони на Евро 2020.

Но не толкова заради самата дузпа, колкото заради цялостното представяне на Мбапе на първенството, той бе най-критикуваната личност днес.

Звездата на "петлите" се извини са пропуска и призна, че се е провали и е подвел цялата нация.

"Трудно е да обърнем страницата. Мъката е огромна. Не успяхме да постигнем целта си. Моля за извинение за тази дузпа. Исках да помогна на отбора, но се провалих. Трудно ще заспя. За съжаление и това се случва в спорта, който толкова много обичам.

Знам, че феновете са разстроени. Благодаря ви за подкрепата и за това, че вярвахте в нас. Поздравявам отбора на Швейцария и им пожелавам успех в турнира. Ние трябва да си вземем урока и да станем по-силни в следващите изпитания", сподели той.

Мбапе изгря н а световната сцена именно по време на Мондиала, когато всеки фен се убеди в уникалните му качества. Вече понатрупал повече опит, той трябваше да е човекът, който да изведе Франция до нов подвиг, но със сигурност самият Мбапе се превърна в едно от разочарованията на Евро 2020.