Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков бе сред първите, които положиха цветя на паметника на легендата Георги Аспарухов, който днес трябваше да навърши 80 години, но завинаги остана на 28 и в сърцата на хората.

Това стана пред бюста на големия футболист на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Сираков отказа да говори пред репортерите.

Заедно с него цветя положи изпълнителният директор на клуба Даниел Боримиров, а веднага след тях треньорът на първия отбор Елин Топузаков и щабът му, футболистите от мъжкия отбор, както и талантите от "синята" академия.

БТА

Цветя пред паметника поднесе министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

Да почетат паметта на Георги Аспарухов-Гунди се бяха събрали и някои ветерани на Левски, след които Стефан Аладжов, Георги Цветков-Цупето, Емил Велев и други.

БТА

Преди това пък първа копка на терена, на който ще бъде изграден паметник на Георги Аспарухов-Гунди бе направена в парк "Гео Милев" в София.

Бронзовата скулптурата ще бъде в реален размер, като днес бе представена миниатюра как ще изглежда. Архитект на паметника е Любомир Григоров.

Очаква се още този месец проектът да се реализира.

За реализацията на проекта не са използвани средства от ПФК Левски, като парите са само от дарения на феновете. На събитието присъства Даниел Боримиров, както и кмета на Община Слатина Георги Илиев.