Черно море отговори на Лудогорец, след като от шампиона обвиниха съперника, че не е участвал на съдийски семинар.

Поводът за атаките между двата клуба стана ситуация в мач помежду им вчера, когато в началото на второто полувреме "моряците" имаха претенции за неотсъдена дузпа за нарушение на вратаря Серджио Падт срещу Андреяс Калкан. В нея стражът играе първо с топката, а след кракът му опасно среща глезена на противниковия нападател.

Сега варненският тим даде пример с подобна ситуация в английската Висша лига, в която Челси получи дузпа срещу Тотнъм, а Кристиан Ромеро беше изгонен с директен червен картон.

Освен това от Черно море обивниха Лудогорец, че сами определят кои съдии да им свирят мачовете в първенството.

"Явно колегите и съдиите от Висшата лига също не са присъствали на изключително ползотворния "ОНЛАЙН семинар, на който са били презентирани спорни ситуации от съдийско естество и най-вече на частта за дузпите и червените картони, под егидата на заместник-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и с участието на председателя на Съдийската комисия на БФС Давид Борбалан".

Със сигурност обаче част от ръководството на присъствалите на СЕМИНАРА са много активни при определянето на съдийските бригади и ВАР реферите за срещите от първенството!".