Жозе Моуриньо превърна пресконференцията си преди гостуването на Тотнъм срещу Уотфорд днес в идеален фронт за нови военни действия срещу стар враг.

Поводът е трансферната ситуация около датския полузащитник Кристиан Ериксен, а мишената на ударите - Антонио Конте.

Италианският треньор на Интер говори през седмицата за интерес към играча на Тотнъм, който през лятото ще е свободен агент. Лондонският клуб очевидно би искал да го продаде сега, дори за сума по-малка от реалната стойност на плеймейкъра.

Моуриньо обаче побесня, че Конте коментира футболист, който не е в неговия отбор.

"Не разбирам как Антонио може да говори публично за Кристиан - каза Жозе на брифинга. - Ние трябва да се съобразяваме и да имаме някаква линия на поведение, докато не се случи наистина нещо реално. Когато говориш за играч А, В или С, които не са твои играчи, нещо не е наред. Хора с отговорности сме ние, в треньорската професия. Не можем да говорим за играчи на други отбори, преди да станали, ако се случи някога, наши футболисти."

Интер още не е дал официална оферта, но Конте каза, че се интересува от Ериксен и агентът му вече е бил в Милано за разговори.

Нещо, което разяри не само Моуриньо, но и Тотнъм. Разбира се, няма нищо незаконно - след 1 януари, когато влезе в последните 6 месеца от договора си с английския тим, Кристиан е свободен да преговаря с всеки за летен трансфер без пари.

Но тук става дума за сделка сега и Интер не е получил разрешение от Тотнъм да говори с играча за такава. Най-вероятно все пак трансфер ще има и Ериксен ще стане футболист на гранда от Милано до дни.

Конте и Моуриньо имат стара вражда, още от времето на Специалния в Интер (2008-2010 г.). След това тя бе разпалена с пълна сила, когато Антонио пое Челси, а Моуриньо бе в Манчестър Юнайтед (2016-2018 г.).