Красимир Балъков и Стамен Белчев изразиха своето разочарование от равенството между отборите им на старта на новия сезон в Първа лига.

ЦСКА 1948 и ЦСКА завършиха наравно 2:2, но и в двата лагера има за какво да съжаляват.

Новакът в елита ЦСКА 1948 определено се представи над очакванията, но пък доста наивно пропиля два гола аванс.

ЦСКА от своя страна бе катеогричен фаворит и игра доста по-активно, но наивни грешки в отбрана и няколко пропуска лишиха тима от победа.

Красимир Балъков:

"Доволен съм от моя отбор. Дадоха всичко, което можаха играчите ми. Трябва да коригираме много неща, но това бе първият ни мача в efbet Лига. Свалям им шапка. Доволен съм от футболистите, но не съм доволен от резултата. Когато водиш с 2:0, трябва да затвориш мача, но да не забравяме, че играхме със силен противник, който има своите козове.

Може би ЦСКА ги изненадахме с нашата агресия и компактност в средата на терена. Имахме човек, който играе срещу топката и създаде дискомфорт на противника.

Закономерно вкарахме два гола. Според мен в рамките на 90 минути изиграхме по-добър мач от ЦСКА. Треньорите сме тук, за да се нагаждаме на различните схеми.

За жалост липса на концентрация в последната секунда на първата част, доведе до гол в нашата врата. Той даде дух на ЦСКА. Без значение дали можехме да бием. Изключително доволен съм от характера и заряда на моите играчи. В България има футболисти, вижте второто полувреме.

Симеон Петров идва от трета дивизия. Марио Топузов също е от Трета лига. Ангел Бастунов е от Втора лига. Трябва да вярваме повече в нашите кадри, като им даваме шансове, за да се развиват".

Стамен Белчев:

"Мисля, че стана един добър мач. Тотално надиграхме отбора на ЦСКА 1948, но за съжаляние малшансът пред вратата на противника и неумението в някои ситуации ни костваха тези 2 точки. При първия гол имахме много лоша организация, а при втория гол ни вкараха след наша грешка. Вкараха ни два гола от трите атаки, които имаха. За щастие показахме характер. Пропуските пред тяхната врата ни костваха победата. Ахмед Ахмедов показа много добро позициониране при головете.

След изравнителния гол малко вдигнахме темпото, но трябваше да бъдем още по-настоятелни пред вратата на противника. Може би футболистите се надяваха, че противникът ще се бие сам. Казах им сега в съблекалнята, че това е недопустимо. Разочарован съм, не съм доволен в никакъв случай.

Отстъпихме в единоборствата може би, трябва да обърнем там внимание. Не трябва да бъдем изнервени, това не трябва да се допуска, всеки мач трябва да подхождаме по един и същ начин. Всичко зависи от нас, ако бъдем по-скоростни в атака, ако сме по-агресивни, със сигурност ще се поздравим с победа над Ботев".