Критиките към един от най-скъпите играчи в света не стихват, след като Еден Азар се разходи 25 минути на терена като резерва във вторник по време на първия полуфинал от Шампионската лига между Реал и Челси (1:1).

Белгийската звезда продължава да играе периферна роля в Мадрид след трансфера му преди две години именно от лондонския клуб.

"Наистина съм изумен от непрофесионализма му - коментира Деймиън Дъф, бивш играч на Челси, шампион с отбора от 2005-а и 2006 г. - Реал плаща за теб 160 милиона евро, ти се появаваш в Мадрид дебел, а после се разхождаш и не правиш нищо, за да влезеш във форма.

Всъщност, Еден при целия му талант, никога не е бил образцов професионалист. Той можеше да е на нивото на Роналдо и Меси, но няма тяхната амбиция и огромен заряд да успява."

Дъф е прав по тази тема. През лятото на 2019-а Реал плати 160 милиона евро за Азар на Челси, който бе с репутацията на една от най-големите световни звезди.

Със заплатите и бонусите, той излиза на Реал към 199 милиона евро до този момент. Вкарал е 4 гола, което прави по близо 50 милиона евро на попадение!

Имаше 10 контузии, което само по себе си е стряскащо. Азар е пропуснал повече от половината официални мачове в Реал. Заплатата на Еден продължава да е 13 милиона евро на сезона, а той вече е на 30 години.

И поне с 6-7 килограма нагоре като тегло, което е очевидно. И това е така от първия му ден в клуба.

Вестник "Марка" го нарече иронично "Тежестта Азар", а феновете го избраха в анкета за най-лош трансфер в историята на клуба.