Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр потвърди, че Хари Магуайър е новият първи капитан на отбора. Промяната се наложи, след като досегашният лидер Ашли Йънг бе продаден на Интер.

Магуайър е част от Юнайтед едва от шест месеца, като през лятото дойде на "Олд Трафорд" от лестър в рекорда сделка за бранител на стойност 80 милиона британски лири.

Норвежкият ме ниджър похвали англичанина за лидерските му качества и предвиди, че той дълги години ще е с капитанската лента.

Изборът за капитан на играч, който е в отбора едва от половин година подсказва липса на лидери сред по-опитните играчи на "червените дяволи".

Много от феновете са учудени от решението на мениджъра, като очакваха Давид Де Хея, който е от девет години в отбора и наскоро подписа нов договор, да вземе капитанската лента.

Има спекулации, че вратарят е изгубил възможността да стане капитан заради едно интервю след загубата с Нюкасъл с 0:1 през октомври. Тогава стражът видимо бе огорчен от формата на отбора, като заяви, че това е най-трудният период откакто е в клуба.