Тодор Янчев е новият треньор на третия в класирането на родния елит - ЦСКА 1948.

Янчев има 383 мача за ЦСКА и шест трофея с "червения" екип, като се превръща в поредния играч с богато минало на "Българска армия", който преминава в редиците на ЦСКА 1948.

За назначението се говореше от няколко дни, а това ще е първият професионален клуб, който Тодор Янчев оглавява в треньорската си кариера, която до момента премина почти изцяло в ролята на помощник.

Куриозно е, че преди 9 дни той получи първата си работа като старши треньор, а тя бе начело на втородивизионния Спортист (Своге). Днес обаче от клуба съобщиха, че Янчев е напуснал в търсене на друго професионално развитие.

Минути по-късно от ЦСКА 1948 публикуваха видео с паметни моменти от богатата кариера на сърцатия халф. Със сигурност намек, че бъдещето му е свързано с клуба, домакинстващ мачовете си в Бистрица.

През изминалата есен ЦСКА 1948 бе сред най-добрите отбори у нас, но изненадващо преди дни обяви раздялата си с Любослав Пенев, а като мотив бе посочена различната визия на двете страни за спортно-техническото развитие на клуба.

Сега Тодор Янчев ще има шанса отново да работи със Стойчо Младенов, който заема директорски пост в клуба. Освен като играч и треньор, двамата са работили в един екип, когато Янчев бе помощник на Младенов.