Ръководството на "Левски" излезе с официално съобщение по повод появилия се вчера казус с бившия изпълнителен директор Ивайло Ивков.

Самият Ивков заяви в изказване пред БНТ, че клубът му дължи обезщетение заради освобождаването му от поста преди почти година, като на този етап няма заплаха за лиценза на Левски, стига сумата да бъде изчистена в нужните срокове.

От "Левски" заявиха, че претенциите на Ивков за три брутни заплати не са безспорни и клубът оспорва въпросните вземания.

И тъй като въпросните вземания не са изискуеми, на практика клубът няма просрочени задължение, що се касае до лиценза.

Ето какво написаха "сините":

"Във връзка с публикации в медиите и запитвания от страна на привърженици относно подадена молба до Лицензионната комисия на БФС от г-н Ивайло Ивков за неизплатени просрочени задължения за плащане на обезщетение в размер на 3 брутни заплати за предсрочно прекратяване на договора за управление, както и последвало интервю по темата от същия пред БНТ, сме длъжни да разясним пред "синята" общност следното:

"ПФК Левски" оспорва твърдените вземания. Клубът няма просрочени задължения към г-н Ивайло Ивков, доколкото претендираните вземания не са изискуеми, поради обстоятелството същите не са надлежно установени по основание и размер от надлежен орган, т.е. не са безспорни.

Относно твърдението на г-н Ивков, че не е претендирал за сумите, а е искал да подпише споразумение (неясно за какво) сме длъжни да публикуваме постъпилите в клуба покани от г-н Ивков, цитирани в молбата му до Лицензионната комисия на БФС, за да се установи истината, която е важна за всички левскари.

"ПФК Левски" ще отговори на Лицензионната комисия в дадения от нея срок относно подаденото искане от г-н Ивайло Ивков.

Само "Левски"!

От ръководството на "ПФК Левски"