Пеле остава в болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, въпреки че трябваше тази сутрин да бъде изписан от там. Това е пети престой на Краля на футбола в клиниката от септември насам.

Тогава бразилската легенда чу диагноза тумор в дебелото черво. След няколко интервенци и старта на химиотерапията, инфекции принуждават Пеле да влезе в болницата за изследвания и директно лечение.

Преди 10 дни дъщеря му и асистент, който отговаря пряко за контактите с медицинските лица, които следят терапията му, обявиха, че Едсон Арантес до Насименто ще влезе за тридневни процедури в болницата.

Той даже се пошегува тогава в социалните мрежи, че е поискал голям телевизор в стаята си, за да гледа Супербоул (14 февруари).

Но дните си минаваха, а чак тази сутрин от "Алберт Айнщайн" обявиха в бюлетин, че се е наложило удължаване на престоя на любимеца на бразилската нация.

Тя е притеснена за здравето на 81-годишния великан, който е считан все още за най-добрия играч в историята на футбола. Медиите в страната днес твърдят, че около инфекцията и терапията на тумора, Пеле е отслабнал драстично.

Снимката в Инстаграм с шегата около Супербоул не показва чак радикална промяна, но е ясно, че физически легендарният играч минава през много сложен период заради лечението на тумора.