По 45 000 зрители ще могат да гледат на живо мачовете от заключителната фаза на Европейското първенство.

Поне така се предполага, след като британското правителство обяви, че ще разхлаби някои от мерките в следващите дни.

Именно стадион "Уембли" в Лондон ще е арена на двата полуфинала, както и големият финал на 11 юли.Според очаквани нови правила, ще бъде позволено отварянето на 50% от стадиона, което означава, че 45 000 души ще присъстват на тези мачове.

Към момента "Уембли" приема 25% от капацитета си. 22 500 човека присъстваха на мача между Англия и Хърватия, толкова ще има и на мачовете срещу Чехия и Шотландия от груповата фаза.

Все още не е ясно дали новите правила ще хванат и мача от осминафиналите на 29 юни, в който ще играе победителят от Група "D", по всяка вероятност Англия. Влизането и в момента на "Уембли" става срещу сертификат за ваксинация или негативен PCR тест.

Заради новия и различен формат на първенството, което се провежда в 11 различни града из целия континент, УЕФА позволи на всяка страна сама да определя колко хора да присъстват на мачовете.

На този етап само един стадион отвори напълно вратите си. Това е "Пушкаш Арена" в Будапеща, който ще бъде изпълнен до краен предел за всичките четири мача.