Павел Колев вече не заема поста изпълнителен директор на пловдивския Локомотив.

Той ще се включи в битката за БФС, но не като един от многото кандидати за президент, а като част от екипа на адвоката Георги Градев.

От няколко седмици на "Лаута" е ясно, че Павел Колев няма да продължи да изпълнява своите функции, но се изчакваше това да стане официално.

В края на миналата година Колев първи застана пред медиите, за да изброи всички проблеми около Локомотив, за които директно обяви по онова време двамата собственици и отношенията помежду им.

Любопитен факт е, че в битката за президентският пост в БФС, Колев ще е конкурент с досегашния си работодател Христо Крушарски, който реши да оттегли своята кандидатура и да подкрепи Михаил Касабов в битката.

"Не би трябвало да се учудвате от това! За мен лично това не е новина. Преди няколко дни бе оповестен новия съвет на директорите на Локо Пд. Моето име не фигурира там, а в устава на Локомотив Пловдив е записано, че изпълнителният директор трябва да е част от Съвета на директорите.

Следователно няма как аз да остана изпълнителен директор на клуба, след като не съм част от този орган. Не, не съм подал едномесечното си заявление под натиск и неизбирането ми в Съвета на директорите не може да бъде възприемано като такъв. Никой не ми е обещавал място в новия Съвет на директорите и с никой не съм водил разговори за такова нещо", каза Павел Колев във връзка с напускането.