Бившият нападател на Челси Карлтън Коул разказа любопитна история, свързана с руския собственик на "сините" Роман Абрамович. Коул е юноша на лондонския тим и бе в отбора в първите години на Абрамович, а след това бе продаден на Уест Хем, макар че е трябвало да отиде в друг отбор от града - Тотнъм. 

Сделката обаче е блокирана лично от Абрамович, който му предлага любопитна алтернатива.

"На практика бях преминал в Тотнъм. Бях минал медицинските изследвания. Но когато Абрамович разбра, веднага ми каза - "Не можеш да преминеш в Тотнъм. Не правя бизнес с тях. Имам вариант за теб. Ще подпишеш нов договор, но ще отидеш да играеш в ЦСКА (Москва)", разказва бившият английски национл.

"По онова време се борех за място в националния отбор, а ако бях отишъл в чужбина, това щеше да е невъзможно, така че му отказах и премина в Уест Хем", разказва още Коул, който в крайна сметка прекара почти десетилетие в клуба, а след това игра и за Селтик.

Карло Кудичини е единственият играч, преминал от Челси в Тотнъм по време на ерата "Абрамович". Италианският вратар направи това като свободен агент през 2009 година.