Нападателят на Австрия Марко Арнаутович няма да може да играе за страната си срещу Нидерландия. Футболистът със сръбски корени бе наказан от УЕФА за един мач заради цветния букет псувни, който стовари върху Езгян Алиоски от Северна Македония при победата на австрийците с 3:1.

Бившият играч на Интер и Уест Хем, който в момента играе в китайския Шанхай Порт, трябваше да бъде удържан от съотборниците си и дори се стигна до това Дейвид Алаба да му запушва устата, за да спре да псува съперниците си.

След това дойдоха и обвиненията от страна на западните ни съседи, че Арнаутович е обиждал съперниците си на база на тяхната етническа принадлежност и това, че са от албански произход.

"Футболистът на Австрия Марко Арнаутович е наказан за един мач от турнирите на УЕФА заради обиди спрямо друг футболист", гласи информацията от страна на футболната централа.

Арнаутович, който през цялата си кариера не може да избяга от репутацията си на скандалджия, поднесе извиненията си към всички, които може да са се почувствали засегнати.