Кристиано Роналдо атакува публично шефът на френското издание "Франс Футбол", което награждава носителя на "Златната топка".

Става дума за Паскал Фере, който през миналата седмица заяви, че единствената амбиция на Кристиано Роналдо до края на кариерата му е да задмине Лионел Меси по брой отличия и това му е съобщено лично от португалеца.

Роналдо, който няма да присъства на днешната церемония за връчването на наградата, излезе с официален пост в социалните мрежи и нарече Фере лъжец.

"Паслак Фере излъга и използва името ми, за да си прави реклама на мой гръб. Неприемливо е да използваш връчването на тази престижна награда за такива лъжи и да омаловажаваш някого, който винаги е уважавал "Франс Футбол" и "Златната топка". Тази негова лъжа е и причината да не присъствам днес на гала церемонията.

Винаги поздравявам победителя, както изисква спортът и честната игра. Винаги съм я следвал в моята кариера от самото начало. Винаги печеля за себе си и за клубовете, които представлявам. Печеля за себе си, а не срещу някого.

Моята най-голяма амбиция в кариерата е да печеля с националната фланелка и за клубовете ми. Най-голямата ми амбиция е да съм добър модел на подражание за тези, които искат да са професионални футболисти. Най-голямата ми амбиция е името ми да е изписано със златни букви в историята на световния футбол.

Завършвам с това, че фокусът ми е към следващия мач на Манчестър Юнайтед и всичко, което можем да постигнем със съотборниците ми и феновете ни. Останалото? То е маловажно".