Португалия се ядоса на своя идол и лидер Кристиано Роналдо, който бе заснет да рита капитанската лента на отбора след поражението от Белгия.

Шампионът на Европа отпадна след поражение с 0:1 на осминафинала в Севиля, а номер 7 бе видимо разочарован и гневен от поражението. Разбираемо - той никак не обича да губи.

При излизането от терена обаче суперзвездата подхвърли на земята лентата и би един шут по нея, като дори отказа да се наведе да я взема. Човек от щаба на португалците го направи и опита да успокои Кристиано, който "го прати по дяволите" с демонстративен жест.

Преди това "червените дяволи" пратиха "по дяволите" надеждите на Роналдо и компания да станат втория отбор, защитил европейската си титла. В историята това са правили само испанците (2008 и 2012 г.).

"Случва се за втори път и не е никак красива гледка - припомни в. "А Бола" в Португалия. - Все пак това е капитанската лента на страната и трябва да значи нещо. Разбираме как се чувства Роналдо, защото на всички ни е гадно. Но да запазим някакво уважение."

През март Кристиано хвърли лентата и я заряза на терена на "Мала Маракана" в Белград след 2:2 със Сърбия в световна квалификация.

Тогава човек от персонала на стадиона я намери и прибра, за да я даде на търг за добра благотворителна кауза в помощ на болно дете.

"Няма справедливост и несправедливост, има логика и ние трябва да я приемем - анализира хладнокръвно Фернандо Сантош, селекционерът на Португалия. - Имали сме 23 удара? Чудесно, но колко гола вкарахме? Те ритнаха два пъти топката към вратата ни, но знаеха чудесно какво да правят по терена и заслужено победиха.

Аз съм тъжен заради играчите, защото много от тях плачат в съблекалнята в момента. Няма да ги успокоявам, те не са малки деца. Заедно ще преодолеем този момент, идва Световно първенство и там отново трябва гордо да се изправим. Спечелихме европейска титла, после Лигата на нациите. Време е за нещо голямо и на Мондиал.

Казвате, че сме изглеждали уморени... Питайте всеки от треньорите на първенството - има ли един отбор, който да не е уморен!? След такъв сезон и толкова пътувания по време на този турнир... Но ние не търсим оправдания. Такава е ситуацията, всеки се справя с нея както може."