Доста любопитни новини се появиха около пловдивския Ботев. Според "Sportal", в управата на клуба може да влезе един от най-богатите руснаци - милиардерът Сергей Галицки.

Той се прочу в спортните сред като създател на ФК Краснодар, който само за няколко години се превърна в един от най-силните отбори в Русия и сериозен евроучастник преди изхвърлянето на тимовете от европейските турнири.

Галицки е близък приятел с фамилия Зингаревич, която притежав Ботев в лицетон сина Антон, а поред информациите, руският милиардер ще бъде заедно с Борис Зингаревич на очакваното откриване на "Колежа"в края на април.

Между клубовете Ботев и ФК Краснодар вече съществува тясна връзка, след като в последната година двата тима разменяха и също така осъществяваха траснфери помежду си, някои от които доста съмнителни.

Става въпрос за трима нигерийски играчи, които така и не изиграха и минута за Ботев, но бяха продадени за сериозни суми на Краснодар.

Към момента Сергей Галицки не е лично санкциониран, но все пак част от авоарите му са замразени.

Не е ясно дали Галицки проявява интерес за влизане като притежател на част от акциите в Ботев или просто става въпрос за още по-тесни връзки между пловдивския клуб и ФК Краснодар.