Главният съдия Хесус Хил Мансано се превърна в основна тема след вчерашното Ел Класико, в което Реал победи Барселона с 2:1.

От щаба на каталунците нападнаха главния рефер, като основните им претенции бяха свързани със ситуация в 85-ата мунита, в която претендираха за дузпа.

Ферлан Менди изблъска Мартин Брайтуайт в наказателното поле, но реферът бе категроичен, че нарушение няма, като дори отказа да погледне ситуацията с ВАР.

"Видимо е, че съдията повлия на мача. Изобщо не знам какво прави ВАР в Испания. Всички видяха ситуацията. За мен дузпата е чиста. Не разбирам поведението на страничния съдия, който е на 10 метра от случилото се. Ние имаме ВАР за ситуации като тази. По-добре да не казвам повече по тази тема", заяви бесният Роналд Куман след мача.

А като в истинско дерби, искрите не лиспваха и между играчите.

Такива имаше между двама от най-опитните в двата лагера - Жерар Пике и Лука Модрич.

След последния съдийски сигнал Пике, който не взе участие в мача, се запъти да иска обяснение от рефера. На пътя му бе Лука Модрич, а след първоначалния поздрав между двамата, хърватинът подхвърли:

"Чакаш, за да се оплачеш от съдията ли?" Това естествено вбеси Пике, който избута ръката на Модрич и от своя страна му каза нещо.

Друга основна тема след Ел Класико бе Лионел Меси, който според каталунските медии може и да е изиграл последното си дерби.

В седми пореден мач срещу Реал, аржентинецът бе доста "тих", като нито вкара, нито асистира за попадение. А имеше години, в които Кралския клуб бе любимата му жертва.

Меси изобщо не изигра силен мач снощи, като вероятно тежките условия и неспирният дъжд допълнително попречиха на звездата.

В 79-ата минута той дори бе уловен от камерите как буквално тепери от студ. Това наложи смяна на екипа му със сух, което обаче не подобри представянето му в последните 10 минути.