Александър Томаш разтрогна договора си с Локомотив (Пловдив) и вече не е треньор на "смърфовете". Така сагата между двете страни най-сетне приключи, след като в последните дни се появиха две различни версии за случващото се.

В четвъртък миналата седмица клубното ръководство обяви, че Томаш повече няма да води отбора, а неофициално се заговори, че до това развитие се е стигнало след скандал между него и собственика Христо Крушарски. Но само ден по-късно, в петък, навръх 24 май, самият наставник излезе със собствената си версия на нещата.

Която гласеше, че той има действащ договор с клуба, който планира да продължи да изпълнява, докато не бъде прекратен. Все пак обаче Томаш не бе на пейката при снощната победа с 1:0 срещу ЦСКА, а днес бе оповестена новината за раздяла по взаимно съгласие.

"ПФК Локомотив благодари на Александър Томаш и неговия екип за работата в клуба в последните 2 години и 2 месеца", обявиха "черно-белите", а става ясно, че с Томаш от "Лаута" си тръгват и помощниците му - Константин Мирчев, Тодор Кючуков и Христо Колев.

И докато напускането на Мирчев и Кючуков не е изненада, защото те от доста време са част от щаба на Томаш, без значение къде работи той, то раздялата с Колев със сигурност не е очаквана.

Бащата е легендарна фигура за пловдивския тим, като през годините неведнъж е бил асистент на различни наставници в клуба, на два пъти водеше тима като старши треньор за постоянно, а преди назначаването на Александър Томаш бе и временен наставник.