Нападателят на Дания и Барселона Мартин Брайтуайт определи решението за доиграване на мача с Финландия след случилото се с Кристиан Ериксен като "най-малкото зло". Ериксен припадна на терена след сърдечен проблем, но бе върнат в съзнание и откаран в болница, където вече се възстановява.

"Все още съм доста емоционален заради случилото се. Най-важното е, че Кристиан се чувства по-добре, а това ме кара също да се чувствам по-добре. Здравето му е най-важното нещо. Беше наистина важно за мен да го видя на видео и да се уверя, че наистина е окей", коментира Брайутайт.

"Имах някои моменти в главата си от събота, които бих искал да забравя. Бяхме на косъм от това да загубим приятел и съотборник. Не е нещо, за което би си помислил на футболен терен. Радостта и любовта да, но не и това. Никой не може да се подготвен за нещо подобно", добавя още той.

"Нито една от представените ни възможности не бе добра. Просто избрахме най-малкото зло. Имаше много играчи, на които им бе трудно да излязат обратно на терена. Не бяхме окей като цяло. И действително избрахме най-малкото зло. Искаше ми се да имаше и друга опция, защото аз лично не исках да изляза обратно на терена. Но УЕФА ни даде два вариант. Взехме това решение, защото знаехме, че няма да можем да спим тази вечер", обясни вариантите за доиграване Брайутайт.

В крайна сметка датчаните се върнаха на терена малко по-късно същата вечер и отстъпиха с 0:1 на Финландия в Копенхаген.