Нидерландският нападател Мемфис Депай, който в момента играе в Атлетико (Мадрид), е помогнал на Дани Алвеш да плати гаранцията си в размер от 1 милион евро. В дните преди бразилецът да бъде пуснат на свобода се появиха множество твърдения, че той не разполага с нужната сума заради множество дългове и замразени банкови сметки, като точно тогава Депай му е подал ръка.

Двамата играха заедно в Барселона през сезон 2021/2022.

След това Алвеш премина в мексиканския УНАМ, а Депай изкара още сезон на "Камп Ноу" преди да стане футболист на Атлетико.

Семейството на Алвеш и самият той със сигурност са благодарни на Мемфис, но в социалните мрежи към нидерландското крило заваляха редица критики.

Фенове отчитат, че Депай е бил един от най-големите поддръжници на Бенжамен Менди, след като той бе обявен за невинен по множеството обвинения за сексуални посегателства. Сега обаче подава ръка на човек, който е признат за виновен за изнасилване.

Освен това в социалните мрежи се появиха и други атаки по негов адрес и това с какви футболисти е приятел - Куинси Промес (осъден за трафик на наркотици), Пол Погба (наказан за употреба на допинг) и сега Дани Алвеш, чиято гаранция е платил, било то частично или изцяло.

30-годишният Депай е втори по отбелязани голове с екипа на Нидерландия - 44 в 89 мача, изоставайки единствено от Робин ван Перси (50 в 102 двубоя за националния тим на "лалетата").