Лудогорец победи Славия с 2:1 в отложен мач от Първа лига, който по програма трябваше да се играе още през лятото.

Разградчани достигнаха много трудно до успеха, с късен, щатлив и спорен гол, който помогна да тима да се приближи до върха.

Лидер продължава да е ЦСКА, но само с две точки пред Лудогорец, които може да бъдат заличени още след няколко дни, когато в нов отложен мач, шампионите посрещат Левски.

Днес мачът бе много труден за Лудогорец, защото до 83-ата минута резултатът бе 1:1, като щастлив гол на Кирил Десподов се оказа решаващ.

Националът ни имаше късмета, че боксираната от Светослав Вуцов топка се удари в него и влетя във вратата, като при ситуацията всички играчи на Славия имаха претенции за засада и нарушение.

Засада нямаше, а реферът прегледа положението за евентуално нарушение срещу варатаря Вуцов, защото контакт между него и Десподов имаше, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Иначе Матиас Тисера изведе шампионите напред още в осмата минута, а ранният аванс сякаш успокои неговите съотборници, които на няколко пъти можеха да инкасират попадение.

Славия направи няколко пропуска, като логичното в крайна сметка се случи в 48-ата минута, когато Галин Иванов майсторски се разписа за 1:1.

Лудогорец натисна в търсене на победното попадение, като в крайна сметка трябваше и доза късмет, за да може Кирил Десподов да прати трите точки към Разград.