Синът на един от най-популярните италиански рефери от миналото, ръководил също така един от най-емблематичните мачове на българския национален тим, ще свири на Лудогорец в Европа.

Става въпрос за Лука Пайрето, който е син на небезизвестния Пиерлуиджи Пайрето.

Това е човекът, ръководил финала на Евро 96 между Германия и Чехия, но у нас е помнен с това, че бе начело на емблематичния мач година по-рано, когато обръщаме германците от 0:2 до 3:2.

Тогава итлаианският рефер има немалка роля в историческия обрат, защото на два пъти посочва бялата точка, а с две точни изпълнения Христо Стоичков прави резултата 2:2, преди Емил Костадинов да вкара за крайното 3:2.

Синът му Лука също е професионален рефер на международно ниво, като ще бъде ангажиран със задачата да ръководи реванша между Лудогорец и косовския шампион Балкани.

Първата среща в Прищина бе поверена на израелска бригада, а седмица по-късно реваншът ще се ръководи от Пайрето и помощниците му, също италианци.

Пайрето младши има далеч по-скромен международен опит от своя баща, като до този момент е ръководил само един мач от евротурнирите, а в Разград ще бъде неговото бойно кръщение с марка Шампионска лига, макар и в предварителните кръгове на турнира.