Бившият нападател на Барселона Bоян Къркич обяви, че се отказва от професионалната си футболна кариера на 32-годишна възраст.

Роденият от баща-сърбин и майка-испанка Къркич беше един от големите таланти на Барселона в края на първото десетилетия на 21-и век, като мнозина очакваха той да достигне постиженията на Лионел Меси.

През последните две години 170-сантиметровият нападател игра за японския Висел Кобе, където вкара само едно попадение.

"Такова решение не е лесно. Бях извън Испания в продължение на 12 години и изпълних професионалните си желания. Искам да се радвам на следващия етап в живота със семейството си. Не става дума за физически проблем. Имах три контузии, които преодолях и се възстанових на сто процента. Сега чувствам, че съм по-развълнуван от неща, различни от футбола.

Радвам се, че играх за Барселона и играх с невероятни играчи. Спечелих трофеи и играх в други първенства. Сега съм готов за нови предизвикателства", каза Къркич.

В кариерата си той изигра над 400 мача за девет различни клуба, клато значим беше и периодът му в английския Стоук Сити между 2014-а и 2019-а.

За Барселона Къркич изигра общо над 150 мача, като стана шампион на Испания три пъти и два пъти спечели Шампионска лига, макар и с периферна роля.

Той дебютира за каталунците 19 дни след 17-ия си рожден ден през 2007 година и вкара общо 41 попадения в 163 мача. Големите очаквания към него обаче го натовариха и той така и не успя да ги оправдае.