Отборите на Левски и Ботев (Враца) са заплашени със служебни загуби след жалба от страна на Славия до БФС.

Причината е в дължими пари от страни на двата клуба към "белите" заради нанесени щети на стадион "Александър Шаламанов".

Не става ясно каква е дължимата сума от страна и на двата клуба, но БФС подчертава на официалния си сайт, че ако в 7-дневен срок отношенията между клубовете не се уредят, то ще се приложи правилото в чл. 39, ал. 9 от Дисциплинарния правилник.

А това правило предвижда присъждане на служебни загуби на длъжника от пълното изплащане на дължимата сума.

По информация на "Dsport.bg", става въпрос за дълг от 16 000 лева, която не би трябвало да проблем за Левски и едва ли ще се превърне в причина за служебно поражение.

Ето какво написаха от БФС:

"По жалба на ПФК "Славия" гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК "Левски" гр. София на стадион "Славия", ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК "Левски" да уреди финансовите взаимоотношения с ПФК "Славия" в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/.

По жалба на ПФК "Славия" гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК "Ботев" гр. Враца на стадион "Славия", ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК "Ботев" да уреди финансовите си взаимоотношения с ПФК "Славия" в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/".