Последният в класирането на Първа лига - Спартак (Варна), представи рекордьорът по мачове като треньор в елита ни - Димитър Димитров "Херо".

Назначението на опитния наставник бе обявено още в чера, а днес Херо позира с шалче на "соколите" и каза първите си думи като треньор на тима.

Той заяви, че идва в клуба, за да го остави в елита, което е първата краткосрочна цел, а след това надеждите са "соколите" да утвърдят като сериозен член сред най-добрите в родния футбол.

На няколко пъти Димитров наблегна на думата селекция, определяйки я за ключовият фактор, от който зависи дали Спартак ще се спаси или не. Според него с наличния потенциал ще бъде много трудно да се осъществи крайната цел.

"Град като Варна заслужава да има такъв отбор, силно съм впечатлен от поведението на феновете - това са нещата, които ме накараха да се хвана и да дойда да помогна. Имаше лични причини, поради които не успях да дойда по-рано. Обещах и си го изпълних. Знам, че се хващам в труден момент. На седем точки сме под чертата за спасение. Обещавам, че ще работя сериозно и отговорно за да спасим Спартак.

Ще ни трябва доста сериозна селекция. Аз съм пределно наясно, че тя не може да стане за един трансферен прозорец. Естествено, че всичко съобразявам с финансовата политика на клуба. Наистина ще ни трябва доста сериозна селекция, с която да подобрим отбора. Липсва качествена селекция, без да обвинявам и обиждам потенциала в момента. Това, което отборът играеше досега с идването на Тодор Киселичков, го преценявам като правилно. Всеки треньор трябва да се съобразява с това, което има. Всеки иска да играе като Манчестър Сити, но не всеки разполага с точните играчи.

Всеки треньор предпочита да работи с български футболисти, но въпросът е дали ги има. При нас водим разговори с играчи и от вътрешния и от външния пазар. Помогнах в някои отношения за някои от привлечените играчи. Имах морален ангажимент от август да помагам с каквото мога.

Основната цел е да се спасим. Ще бъде трудно, нашите конкуренти също надграждат. Останем ли, без да казвам силни думи, нашият отбор ще има друго лице", сподели той.