Локомотив (Пд) ще трябва да играе отново на стадион "Васил Левски" или в Стара Загора, когато започне надпреварата в Лига Европа в началото на месец юли.

Комисия на БФС оцени, че стадионът в Бургас не става за критериите на УЕФА и няма как да вземе лиценз на него да се провеждат мачове от евротурнирите. След победата си в сряда над градския съперник Ботев, Локо придоби правото да играе във втората по сила надпревара на континента.

Именно Бургас бе идеална дестинация и видя големи мачове на двата пловдивски отбора в последните 15 сезона. Локо игра там срещу английския Болтън и белгийския Брюж, Ботев прие Щутгарт и т.н.

Мястото бе чудесно за летни двубои и стадионът традиционно се пълнеше, защото много летуващи фенове, не само на отборът, който играеше мач, идваха за зрелището.

Сега Локо ще избере София или Стара Загора, като по-вероятно е да посочи стадиона на Берое за домакинствата си. Арената е по-малка, вероятно ще се напълни и атмосферата ще помогне на отбора в двубоите от евротурнирите.