Станимир Стоилов застана пред медиите малко след пристигането на Левски на родна земя след едномесечен лагер в Дубай.

Треньорът на "сините" изрази задоволство от свършената работа по време на лагера, но отчете и компоненти, в които има още какво да се желае.

Сред тях са увереността и самочувствието пред гола, като освен това Стоилов иска да види надграждане и във фаза защита, където очаква отборът да е безупречен.

"Футболистите се стараха много. Това, което имахме като идея, го свършихме. Сега важното е да се настроим на българска вълна и да се представим по най-добрия начин.

Успяхме да наваксаме по-малките пропуски. Нямаме причина да сме недоволни. Напредваме в някои компоненти - най-вече в увереността над контрола на топката, но все още ни трябва увереност и самочувствие пред гола.

Трябва да сме по-безупречни във фаза защита. Имаме още доста къде да работим и надграждаме. Важен е начинът, по който ще стартираме. Имаме време до първите мачове. По-важно е как ще се представим ние, а не нашите съперници.

От миналия до този януари виждате сами каква драстична разлика има в интереса към нашите играчи. Всички, които са около и в отбора вършат добра работа. Неслучайно има такъв голям интерес към наши играчи. Щом можем да надграждаме от лятото, трябва да запазваме нашите играчи. Видях голямо старание и желание в играчите да работят добре. Сега ще ни трябва повече воля и характер.

Имаме си бюджет, който засега стриктно спазваме. След напускането на Миланов имаме отворена опция. Ако Левски надгражда, трябва да добавя повече класа. Това е максималното, което можем да направим с този бюджет. Все още трябва да мислим за спасението на клуба. Мисля, че привлякохме възможно най-добрите опции. Характерът и колективът ще бъдат ключови в следващия месец и половина. Факт е, че на този етап успяваме да плащаме заплати на играчи и служители", сподели Стоилов.