Стойчо Стоев направи първа тренировка начело на Локомотив София. Бившият треньор на "Левски" и Лудогорец пое "железничарите" преди няколко дни, а днес тимът стартира предсезонната си подготовка.

На стадиона в квартал "Надежда" излязоха едва 13 играчи, тъй като повечето основни футболисти все още са във ваканция.

Стоев пък увери, че има сериозни амбиции за Локомотив. Желанието на спеца е отборът му да играе солиден футбол и да е хегемон на терена.

Заради нестабилната финансова ситуация обаче бюджетът за летни попълнения е строго лимитиран, като затова и предсезонната подготовка ще се води в София.

"Бързо се интегрирам, нямам проблеми в това отношение. Всеки треньор си има неговите виждания за развитие на отбора. Локомотив София ще играе офанзивен футбол под мое ръководство. Аз съм амбициозен човек. Моето желание е Локомотив София да се бори за сериозни цели. Първото нещо, което за мен е много важно, е да направя отбор и той да играе футбол - да има трайно присъствие, да владее топката, да не затваря.

БТА

В България обичаме да говорим за тактическо надлъгване. Не искам да надлъгвам отборите, а да ги побеждавам. Предпочитам отборът да се стреми да бъде хегемон на терена. И дори да загуби, отново да е хегемон за следващия мач.

Още в деня, в който се съгласих да поема отбора - започна селектирането на футболисти. Лимитирано е финансирането, а това ще ни затрудни. Щом се наел с тази задача - знам какво ни предстои, но няма да се оплаквам", допълни Стоев.

БТА