Треньорът на Левски Николай Костов говори преди гостуването на отбора си срещу Черно море, което е много ключово в битката за европейските квоти през първенството.

Мачът е в събота от 20:15 часа (Диема спорт). След две поражения от Лудогорец (1:5) и ЦСКА (0:2), за отбора му е важно да не допусне трета поред загуба срещу топ отбор и пряк конкурент.

"Много трудно се играе на "Тича" - каза "синият" наставник. - Всички отбори са го изпитали, включително и нашите лидери в шампионата. Имаме доста играчи, на които няма да можем да разчитаме.

Ще направя един списък и ще го кажа, за да бъда точен кои точно ги няма.

Що се отнася до психическото и физическото състояние - психически няма как да е добре след такива загуби. Трябва да се отърсим. Това е във футбола - колкото по-бързо излезеш от такава ситуация, толкова по-добре.

Знаем каква е стойността на този мач, трябва да търсим победа, за да се подобри психическото ни състояние.

С Илиан Илиев сме в добри отношения и се уважаваме, нямаме търпение да разговаряме на тема футбол, защото има какво да си кажем.

В нашия отбор имаме български играчи, които използваме постоянно за разлика от ЦСКА и Лудогорец. Това е в интерес и на Илиан Илиев, и на българския футбол.

Не намерихме играта си в последните 90 минути и то срещу ЦСКА.

Беше жизнено важно да се представим добре и точно тези, от които очаквахме да не се поддадат на напрежението, точно те се поддадоха.

Вратарят Пламен Андреев не си е загубил титулярното място.

Иван Андонов най-вероятно и утре ще бъде титуляр. Ще бъде за мен неправилно след първата му и единствена грешка да го сменим. Поемам цялата отговорност за това, което се случи с Иван в предния мач."