Турция приключи участието си на Евро 2020 още в груповата фаза, макар отборът на Шенол Гюнеш да бе сочен за един от тимовете, които могат да вдигнат сериозен шум и да направят нещо повече на първенството. Южните ни съседи отстъпиха на Швейцария с 1:3 в неделя вечер и се прибират у дома след три поредни загуби в група "А" - от Италия, Уелс и от швейцарците.

Част от футболистите се извиниха на сънародниците си за разочароващото представяне, но погледнаха и философски на отпадането от шампионата на Стария континент.

"Когато очакванията са големи, разочарованието е по-голямо. Ще играем на други турнири и ще покажем на каквао сме способни. Млад отбор сме, ще имаме шансове да станем по-добри. Извинявам се на нацията ни. Вярвам, че научихме много от това участие", каза 23-годишният защитник на Ювентус Мерих Демирал.

"Този турнир ни донесе разочарование. Но ние ще се поучим от грешките си и в никакъв случай не се отказваме. Имаме много млад отбор, който определено ще се развие", смята другата звезда на Турция - Хакан Чалханоглу от Милан.

Преди Евро 2020 турците имаха само две загуби в последната година, но тотално разочароваха с играта си, макар мнозина специалисти и анализатори да ги описваха като един от тимовете, които могат да поднесат изненада. В Лигата на нациите те победиха Нидерландия с 4:2 преди няколко месеца, а през 2020 записаха равенства с Германия и Хърватия.

Първият мач на страната след сбогуването с Европейското ще бъде на 1 септември, когато предстои световна квалификация с Черна гора, а на 4 и 7 септември има още два такива мача - с Гибралтар и Нидерландия.