Дългоочакваното от феновете на Барселона завръщане на Лео Меси може и да не се осъществи. А причината е изказване от боса на ПСЖ Насер Ал-Келайфи, според когото аржентинецът се чувства отлично в Париж, а от клуба ще му предложат нов договор след края на Мондиала.

Меси, който има 12 гола и 14 асистенции за ПСЖ във всички турнири през този сезон, премина във френския клуб от Барселона през 2021 с двегодишен контракт, който изтича през следващото лятото.

Запитан дали 35-годишният футболист има интерес да остане в Париж, Ал-Келайфи отговори на Sky Sports "определено".

"Той се представя фантастично за нас през този сезон, вкарва много голове и прави асистенции, добави президентът. - Това, което се разбрахме, е, че след Световното първенство, ще седнем заедно. Но и двете страни сме много щастливи, така че ще говорим след Мондиала", каза още той.

Друг играч, чийто договор изтича през лятото, е Маркъс Рашфорд, който бе свързван с трансфер в Пари Сен Жермен. Ал-Келайфи каза, че "всеки клуб би бил заинтересован да привлече английския национал със свободен трансфер и че ПСЖ са говорили с него преди.

"В момента обаче не е добър момент за двете страни. Ако той е свободен играч днес, разбира се, че можем да говорим директно с него, но няма да го направим. Нека да го оставим да се съсредоточи върху Световното първенство. Ако през януари имаме интерес, ще говорим с него", каза още Насер Ал-Келайфи.