Европейската футболна централа взе решние къде ще бъдат следващите финали в Европейските клубни турнир.

В Шампионска лига вече бе известно, че това ще са "Уембли" в Лондон и "Алианц Арена" в Мюнхен, а в Лига Европа бе решено, че след финала в Дъблин тази година, следващата арена на мача за титлата ще бъде "Сан Мамес" в Билбао.

УЕФА трябваше да решава къде ще проведе финалите в третия си по сила турнира Лига на конференциите, както през настоящия сезон, така и през следващия.

Редица по-малки страни се бореха за тази чест, като по неофициална информация подобни запитвания е имало и от страна на "Христо Ботев" в Пловдив. Амбиции за голям европейски мач на "Колежа" бяха афиширане не един или два пъти.

Това обаче няма да се случи, защото УЕФА отреди следващите два финала в този турнир да бъдат в Атина и Вроцлав.

Гръцката столица ще приеме тазгодишния финал, но не с гоелмия си "Олимпийски стадион", а с новооткрития стадион на АЕК, открит преди няколко месеца и кръстен на богинята София.

Стадионът е с капацитет от 31 хиляди места и за разлка от "Колежа" е в напълно готов вид, защото както знаем, след инспекцията на УЕФА, стадионът в Пловдив получи доста препоръки.

В Пловдив обаче не спират да мечтаят за голям мач, като вече са се насочили към мач за Суперкупата на Европа, пише "Спортал".

В последните години този мач се игра на места като Скопие, Тбилиси, Талин, Трондхайм и Белфаст.

УЕФА ще продължи традицията да го праща на по-нетрадиционни места, заради което Пловдив таи своите надежди, а капацитетът от 18 хиляди зрители няма да е никакъв проблем, защото в Белфаст и Талин стадионите не бяха по-големи.

Разбира се, мечтите на Пловдив минават през изпълнение на всички препоръки на УЕФА, както и отговаряне на доста други изисквания. На този етап единсвеното почти сигурно нещо около "Колежа" е, че от есента стадионът ще приема родният национален отбор по футбол.