УЕФА заплаши Англия с отнемане на домакинството на финала на Европейското първенство по футбол, пише местният "The Times".

Причината е, че поне според важащите в момента правила на Острова, около 2500 VIP гости на финала ще подлежат на задължителна карантина. Вероятно същото нещо е в сила и за феновете, но поне според "Тimes" проблемът на УЕФА са тези специални гости.

По програма стадион "Уембли" в столицата Лондон трябва да приеме както финала на 11 юли, така и двата полуфинала на 6 и 7 юли.

Ако правителството не предприеме действия по разхлабване на мерките, или поне правене на изключение за гостите на финала, то двубоят може да бъде преместен в Унгария.

Към момента 67-хиялдният стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща е единственият, който е напълно отворен за фенове и няма никакви ограничения. Това би осигурило пълен стадион и истинска футболна атмосфера за финалния мач.

Дори и мачът за титлата да остане на "Уембли", то към момента арената е отворена на 25% за фенове, а правителството загатна, че може би за финала ще допусне 50% от капацитета, което е 45 000 души, с 20 000 по-малко от тези в Унгария.

Към момента обаче в Англия остават ограниченията, според които пристигащите от страни от "кехлибарен" и "червен" списък подлежат на задължителна 10-дневна карантина. А към днешна дата почти всяка страна в Европа е в някой от двата списъка.

Снимка: Getty images