Завръщането на Лионел Меси в Барселона е историята, която всички следят около идващото трансферно лято.

Желанието на Барселона за подобна сделка е факт, а и самият Меси загатна, че завръщане в града, който бе негов дом в придължение на 21 години не е нежелан сценарий.

Договорът на аржентинския гений с ПСЖ изтича през лятото, но нещата с преминаване в Барселона не са толкова прости.

Ясно е, че каталунците ще имат сериозен проблем със заплатата на Лионел Меси и влизането в рамките на бюджета си, ако играчът се завърне на "Камп Ноу".

Освен това изданието "Cadena SER" пише, че Меси ще иска специално извинение от клубния президент Буан Лапорта, който въпреки уверението, че Барселона няма да се разделя със звездата си, не успя да направи така, че аржентинецът да остане.

Изданието посочва пет проблема пред сделката между Барселона и Лионел Меси.

1. Ла Лига трябва да одобри финансовите планове на клуба, който все още е в тежко финансово състояние и значително трябва да ограничава харчовете си.

2. Барселона трябва да направи огромни съкращения в перо заплати, защото към момента няма средства, с които да се плаща заплатата на Меси.

3. Каталунците също така ще трябва да намерят начин да регистрират някои от новите контракти на играчите си, защото както знаем, Ла Лига забрани това, защото клубът излиза извън определените рамки. Именно заради това някои договори все още не са ратифицирани.

4. Тук идва моментът с офиалното и публично извинение на Лапорта, което според изданието бащата на Меси лично е поискал от президента.

5. Не на последно място идва това, че дори и да изчистят всичкие и проблеми, каталунците все пак трябва да могат да отправят такова предложение, че да убедят Меси наистина да се завърне във футболния си дом.