Френските медии съвсем очаквано не спестиха критиките си към своя тим, който шокиращо изхвърча от Евро 2020.

В истински трилър, французите отпаднаха от Швейцария след изпълнение на дузпи, като игровите 120 минути завършиха при резултат 3:3.

Преди първенството именно "петлите" бяха големият фаворит, а чисто като индивидуалности, отборът безспорно изпъкваше пред всички останали. Но световните шампиони си намериха майстора, a "L'E`quipe" осъмна със заглавието "Заличени".

Топ изданието в страната посвещава цял материал на звездата Килиан Мбапе със заглави "Кошмар", като пропускът му от бялата точка е най-малкия повод за критика.

Авторът по-скоро се съсредоточава на факта, че смятаният за суперзвезда на турнира по никакъв начин не затвърди статута си с изминалите четири мача. А най-слаб от всички е бил именно снощи срещу Швейцария.

Мбапе бе и човекът, който пое отговорността да бие последната дузпа, но тя бе избита от швейцарския страж. А от него се очакваше на база и вече понатрупания опит да поведе "петлите" към титлата.

Не липсват и критики към националния селекционер Дидие Дешан, най-вече в материала със заглавие "Безпомощен".

Критиките към специалиста са, че реши да промени схемата на игра на тима, което доведе до кошмарните първи 45 минути.

Дешан е наричан безпомощен заради тоталната липса на идея как да променя тима си в хода на мачовете, като се стига и до по-крайни оценки, с мнението, че всичко хубаво в ерата на Дешан е плод на индивидуалната класа на играчите.

Все пак трябва да отчетем факта, че Дешан е човекът, класирал Франция за финала на Евро 2016-а, както и човекът, извел родината си до световната титла преди три години в Русия.