Отборите в английската Висшата лига са се споразумели да премахнат рекламите на компании за спортни залагания от предната страна на екипите.

Това ще се реши окончателно на среща в четвъртък, като се очаква подобно решение да бъде взето, но и да се остави вратичка подобни реклами да има по ръкавите.

Според вестник "Таймс" клубовете от Висшата лига вероятно ще се съгласят с предложението, за да избегнат правителствено законодателство, което би забранило рекламата на хазарт напълно.

Правителството ще публикува закон за хазарта следващия месец и се предполага, че няма да включва забрани за спонсорство на фланелки, ако клубовете от успеят да постигнат споразумение сами.

Предложението няма да включва отборите от долните дивизии, тъй като би довело до сериозни финансови проблеми.

В момента 8 от 20-те клуба във Висшата лига рекламират бетинг компания на гърдите на играчите. Това са Борнемут, Брентфорд, Евертън, Фулъм, Лийдс, Нюкасъл, Саутхемптън и Уест Хям.

Настоящите договори на Фулъм и Нюкасъл изтичат в края на сезона, а нито един от големите шест клуба на Висшата лига не си позволява да рекламира бетинг компания като основно лого отпред.